Personen bakom Migörs och LoveMiracle
Mirjam Pettersson


Vi bor i ett hus på 4 rum och kök 108 kvadratmeter, med en stor halvinglasad/innätad altan. Vi har också en källare under hela huset som katterna kan gå ner i när de vill. Och där har jag gjort i ordning en hel vägg med klätterställningar från golv till tak, kattlådor, och en massa transportburar med borttagna dörrar på som är bäddade som de kan mysa i. Och när det är varmt så älskar de att gå ner i källaren och sova där det är svalt och skönt. Altanen är i anslutning till vardagsrummet och där kan katterna gå ut och in som de vill.

 

Jag köpte min första katt 1994. Det var en Norsk Skogkatt vid namn S*Frostabäcken's Yrhättan Ida. Mitt stamnamn. S*Migörs, registrerades 1995 och då föddes också min första kull. Det året köpte jag också min första ragdoll och jag känner nu att Skogis och Ragdoll är "mina raser". I juli 2007 så registrerades mitt nya stamnamn i TICA. Jag kommer att registrera mina katter i TICA framöver eftersom det inte är några problem att registrera alla Ragdolls där oavsett vad de har för färg.

  

Har haft hundar av rasen Tervueren/ Belgisk Vallhund sedan 1986. Hade en valpkull 1989, en 1991 och en 1995. 2008 så miste jag min sista tervueren, får se om det blir en till i framtiden. Sen så har jag en chihuahua som heter Tosca, sötast i hela världen!


1997 importerade jag en bengal från England. Hon fick två kullar men sedan slutade jag med den rasen för jag tyckte den var för vild för min smak och hade för svårt att komma överens med de andra raserna. Jag sparade Bengalhonan S*Migörs Hanna Call of the Wild som jag senare omplacerade hos min väninna Anna som jobbar på solstadens smådjursklinik i Karlstad som också är fodervärd till ragdollen S*Migörs Madam Mim. Ibland är det så när man har uppfödning att man måste omplacera en katt. Om den inte trivs hos en själv eller blir mobbad av de andra katterna så blir det bäst att omplacera den. Det är lätt att säga det, men det är sååå jobbigt att ta ett sånt steg, men man måste sätta katterna i första hand och inte sig själv.

Alla mina katter går fritt i huset, och måste kunna samsas med varandra. Avelshanen kan ibland bli begränsad till mitt stora sovrum och utegård i anslutning till sovrummet, endast om han sprayar! Hanar kan tyvärr spraya ner allt om de får vara i hela huset.

 
Personligen så vill jag inte ha för många katter här hemma och då passar det mig bra att en del kattungar blir foderkatter. Man måste ju ha tid till dem som är hemma. Sätter även hanar på foder, då slipper de gå med flickorna här hemma. Om de blir jobbiga så får man naturligtvis kastrera dem. Mina kattungar är vana vid barn, hundar, TV, disk, tvättmaskin, dammsugare mm. Vi gör allt för att de ska få bästa möjliga start i livet!

Jag sätter en del kattungar på foder för att det inte ska bli för många katter här hemma. Med foder menar jag att jag kommer att ta ev. 1-2 kullar på den honan, men har jag inte tagit några kullar när katten är 5 år så övergår ägarskapet till fodervärden. Vill du veta mer om vad det innebär att vara fodervärd är du välkommen att kontakta mig.

 

Jag arbetade under en tid på djursjukhuset och det är jag mycket tacksam för. Det var en mycket intressant och lärorik tid där jag fick massor med erfarenhet som jag gärna förmedlar till mina kattungeköpare. Om något händer en kattunge härifrån vill jag att ägaren ringer mig direkt så jag kan hjälpa till efter bästa förmåga.

Vill ni köpa kattungar av mig så säljer jag inte via internet. Hemsidan har jag för att ni ska kunna se mina katter och läsa om raserna. Om ni är intresserade så får ni ta kontakt med mig per telefon så att vi kan lära känna varandra. Det är ju viktigt att det känns bra för oss båda. Sedan vill jag även att ni kommer hit och hälsar på.


 

We live in a house whith 4 room and kitchen, we also have a basement on the whoule house, and the cat loves to go down when is hot in the summer. I have climbing tree from the floor to the roof on a whole wall. And about 8 beds to sleep in if they want. And of course can they go up and down when ever they want, the door is always open. From the livingroom i have a big terrace that the cats can go out on if they want.

I bought my first cat 1994. 1995 i have my first litter Ragdoll and Norwegian Forest cat. S*Migörs in my catteri name in sverak from 1995. And from july 2007 my catteriname is LoveMiracle in TICA. I work whith Ragdoll in all colours and in TICA i can registration them alla whith out problem. In sverak we have big problem whith that. I am a breeder of solid, mink and point Ragdoll.

I bought my first tervueren 1986. And 1989, 1991 and 1995 a have litters of Belgian Shepard/tervueren. Today i have a chihuahua - Tosca.

All my cats is living whith me in the house. I have 4 cats in my home. If the male is spraying he lives in my bedroom and the kitchen before he is going to be castrate. And he can also go out in the terrace

My kitten is whith us and is used to be whith the dog, children, and every noices in the kitchen, tv and so on.
I have work at the animal hospital, and now i am very grateful for that, because it helps me a lot in my breeding work. My friends can have kittens from me, and we say that i can take one or two litters on them. I think this is very good, because i dont want to many cats in my home. I want them to enjoy to live whith me. And sometimes my friends take kitten/male , and i buy the kitten and they let me use him. I think that is good for the male kitten that he not have females in the house, only castrate. I feel that this is good, both for the cat, me and my friends.

I must know who you are if I sell a kitten to another country. I only sell to breeders that let the cats live whith them in the whoule house as a family members. Not to breeders that let the cat lives the whoule life in carrier. Thats not a good life, they need a lot of love like us!
 WELCOME TO OUR HOME
 

http://valrhona.migors.se/#6