Köpinformation


Kattungarna får lämna hemmet tidigast vid 13-14 veckors ålder. De är då veterinärbesiktade utan anmärkning
några dagar innan de flyttar. Ni får naturligtvis med en kopia på veterinärbesiktningen. De är vaccinerade två gånger mot kattsnuva & kattpest. De är avmaskade tre gånger med olika preparat. De är också chipmärkta.

Dolda fel försäkring i 3 år finns på alla kattungarna.
Kattungarna är registrerade i TICA och stamtavla medföljer. Kontrakt skrivs också.

Vill ni köpa en kattunge ifrån mig så får ni ringa och sedan komma hit och hälsa på. Jag säljer inga katter utan personlig kontakt. Det är viktigt att ni känner förtroende för mig och att jag vet att kattungarna får ett bra hem. Kattungarna säljs endast som innekatter, och som familjemedlemmar som rör sig fritt i hela huset / lägenheten. Av alla de katter som släpps ut så dör 80% före 1 års ålder! De blir överkörda eller tagna av rovdjur. Om de släpps ut så blir de också ofta misshandlade eller illa behandlade. Så för kattens bästa så säljer jag enbart innekatter!! 

Jag vill gärna att mina kattungeköpare hör utav sig då och då, hellre en gång för mkt än för lite :o) Inga frågor är för konstiga för att ställas ;o) Så hör utav er direkt om ni undrar över något. Händer det något akut (olycka/sjukdom) så får alla mina kattungeköpare ringa mig dygnet runt. Jag säljer inga kattungar utomlands förutom till Norge.

Ingen katt ska vara ensam, de vill precis som vi ha en kompis. Så om du ska skaffa din första kattunge så ta två istället. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig. De blir så lyckliga och harmoniska när de har en kattkompis. När du köper två katter samtidigt så får du 500kr rabatt. Folk som har köpt kattunge härifrån har förtur på kullarna som föds, om de inte redan är förbokade. Jag har inga kölistor utan ni får höra utav er fortlöpande så att jag vet att ni är seriöst intresserade. Jag har inga krav på att ni måste åka på utställning med katten. Det viktigaste för mig är att katten kommer till ett kärleksfullt hem! Alla kattungar härifrån går med i hela huset tillsammans med mig, barnen, hundarna och de andra katterna. Är du seriös så är du hjärtligt välkommen att höra av dig!!

 


Reserverad = ev tingad, fortfarande till salu om andra ringer, om vi muntligen inte har bestämt något annat!

Bokad = handpenning är betald, den återbetalas ej om ni ångrar er.

Såld = köparen är lycklig ägare till en underbar kattunge!
 OBS! Katten skall vara helt betald senast när den är 12 veckor!
 

Sen så får katten gärna hämtas senare om det passar er bättre. En kattunge som är kvar här blir bara tryggare och tuffare, så känn ingen press att ni måste hämta kattungen bara för att den har fyllt 12 veckor. För er är det bättre att den är över 14 veckor! Vi gör upp en dag som passar oss båda bra. Veterinärbesiktning sker högst 7 dagar innan ni hämtar eran kattunge! Och om ni önskar så får ni gärna vara med på veterinärbesiktningen om det går att ordna!Priser

En Ragdoll från mig kostar mellan 6000 kr och uppåt till avel. En tabby katt kan var högre om det är till avel, eftersom jag sätter priser individuellt.

Beroende på om de skall vara enbart sällskapskatt eller även utställning / avel. Och även beroende på teckning, mönster & variant
De få Ragdollhanar jag säljer till avel kostar mera och är individuellt prissatta efter typ, variant, färg och mönster.


Om du köper två katter samtidigt så får du 500kr rabatt på den andra katten. Sällskapskatter säljes kastrerade. För mera information om tidig kastrering se min informationssida. Tidig kastrering minskar cancer risken mm.
 

De hanar som jag säljer till avel har skriftligt avelstillägg så att de ej ska gå i avel för mycket. Och på honorna så skriver jag i kontraktet att de får ha högst en kull per år.

De ska ju alla i första hand kunna vara katt också ;o))

 

Om jag känner mig osäker på en kattungeköpare så säger jag nej, och det är min rätt att göra eftersom jag är väldigt noga med att alla kissar ska komma till ett bra &
kärleksfulla hem.
 


För veto..

Uppfödningskostnader ( kollade år 2003)

350kr 1 veterinärbesiktning + 1 vaccination med tricat på kattunge, 220kr på nr 2 osv i samma kull.
300kr 1 vaccination med tricat, 220kr på nr 2 osv i samma kull.
300kr 1 veterinärbesiktning kattunge, 220kr på nr 2 osv i samma kull.
370kr 1 veterinärbesiktning ungdjur eller vuxen katt.
410kr 1 chipsmärkning.
210kr 1 chipsmärkning i samband med något annat.
5444kr 1 kejsarsnitt med 4 kattungar på dagtid.
6324kr 1 kejsarsnitt med 4 kattungar på jourtid.
755kr 1 röntgen för att kolla om honan är dräktig.
780kr 1 ultraljud för att kolla om honan är dräktig.

 

Så veterinärkostnaderna på första kattungen är minst 860kr, blir det dräktighetskontroll, kejsarsnitt, komplikationer eller pencillinbehandling mm så måste du lägga till det också.

 

Sen så betalar du avgift för att få låna en hane till honan när den ska paras.
Och om vi räknar cirka priser på Ragdoll så är cirka priserna på parning 2000kr. Och sen 1200kr / kattunge. Så om kullen är på 4 kattungar så blir det 1550kr / kattunge

  

Och naturligtvis bensinkostnader dit och hem för att lämna honan, och sen dit och hem efter ca 2-3 dagar för att hämta hem honan. Och ev övernattning och extra matkostnader efter vägen. Och om honan inte tar sig så får du åka tillbaka igen. Tex 40 mil tur och retur + mat ca 150kr / kattunge (vid 1 parning).

 

Sen tillkommer avmaskningsmedel, kattungematen, modersmjölkersättning, vitaminer, välling, kattströ.

Räknar med ca 490kr / kattunge.

Registreringsavgift med 200kr / kattunge för att få stamtavla.


Och sen så tillkommer kattkullsförsäkring, individuell försäkring på alla kattungarna, och dolda felförsäkring på kullen.

Räknar med ca 200kr / kattunge.


Honan som är moder till kullen har man kanske också åkt på utställning med, och det är också extra kosnader med bensin, övernattning och mat.

Räknar med ca 200kr / kattunge.


Sen så tillkommer alla telefonkostnader, annonser, leksaker, klösmöbler, slitage, bensinkostnader till veterinären, fika till alla kattungeköpare.

Räknar med ca 150kr / kattunge.


Transfer om katten ska flytta till Norge kostar 100kr / kattunge.


Så man måste ha ett otroligt intresse och låta detta vara ens hobby,

lön kan vi inte räkna in för då går vi back som ni säkert förstår *ler*


En Ragdoll kostar ca 3800kr, att föda upp - förutom mitt eget arbete och ev. komplikationer mm.

 

 

Hoppas att ni nu har fått en liten inblick i hur mkt vi lägger ner på våra älskade kattungar i minst 12 veckor innan de får flytta hem till er. Och förstår att vi gör detta för att det är våran hobby.